Ruske diplomate izašle iz Severne Koreje u železničkim kolicima na ručni pogon

Ruske diplomate i njihove porodice izašle su iz Severne Koreje uz pomoć železničkih kolica na ručni pogon, zbog mera uvedenih usled pandemije koronavirusa, objavilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova na Fejsbuku.
"Pošto su granice zatvorene više od godinu dana i putnički saobraćaj zaustavljen, osoblje ruske ambasade u Severnoj Koreji i članovi njihovih porodica krenuli su na dug i težak put do kuće", navodi ministarstvo.
 
 
Grupa od osam osoba provela je 32 sata putujući vozom, potom dva sata autobusom, da bi na kraju železničkim kolicima (drezinom) ušli u Rusiju.
 
Na video snimku koji je objavilo ministarstvo, vidi se osoblje ambasade sa decom i koferima na drezini koju dve osobe guraju preko železničkog mosta.
 
Agencija Interfaks javila je da su diplomate sa porodicama potom avionom prebačene iz Vladivostoka u Moskvu. Severna Koreja tvrdi da nema slučajeva koronavirusa, ali je zatvorila granicu i obustavila putnički saobraćaj sa drugim zemljama.
  • Dragan

    27.02.2021 09:11
    Oh
    Ovu dresinu koristiti kad budemo rusofile slali u njihovu domovinu.
  • Scotch Bonnet

    27.02.2021 08:32
    Ekološki, nema šta.
  • Mile rent-a mozak

    26.02.2021 18:54
    Možda ova dresina odgovara i za prugu Beograd - Budimpešta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.