Devet putnika sa falsifikovanim PCR testovima otkriveno na aerodromu u Skoplju

Na aerodromu Skoplje je sa falsifikovanim PCR testovima uhvaćeno devet putnika, među kojima su državljanka BiH i dva švajcarska državljana, saopštilo je tužilaštvo.
Devet putnika sa falsifikovanim PCR testovima otkriveno na aerodromu u Skoplju
Foto: Pixabay
Kako se precizira u saopštenju, tih devet putnika su na graničnom prelazu aerodroma Skoplje pokazali lažne potvrde o negativnom PCR testu na kovid-19, koje su navodno izdate u laboratoriji u glavnom gradu Severne Makedonije.
 
Protiv svih devet osoba, šest makedonskih državljana, dva švajcarska i državljanke BIH, Osnovno tužilaštvo u Skoplju je podiglo optužni predlog.
 
Troje stranih državljana su priznali krivicu i skopski krivični sud im je već izrekao presudu kojom ih je proglasio krivim i izrekao uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, koja se neće izvšiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično delo.
 
"Istovremeno je stranim državljanima izrečena i kazna proterivanja u trajanju od pet godina", navodi se u saopštenju.
  • NS Gari

    27.02.2021 14:33
    I šta?
    Nemojte samo kasti da smo opet mi Srbi krivi i jedini falsifikatori zbog čega nam je zabranjen ulazak u Grčku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.