Preminuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, preminuo je sinoć, u 66. godini.
Iz gradske uprave saopšteno je da je umro od posledica srčanog udara. 
 
Bandić je rođen 22. novembra 1955. u Grudama. U svojoj biografiji iz 2009. o Zagrebu je govorio kao o snu koji je postao stvarnost. Od tada, pa do danas, Bandić je postao jedan od najbogatijih hrvatskih političara, prenosi portal Index.hr.
 
Godine 1993. postao je sekretar Gradskog odbora Socijaldemokratske partije, a predsednik zagrebačkog SDP-a postao je 1997. Tri godine nakon toga, 2000. na vanrednim izborima, prvi put postaje gradonačelnik. 
 
Nakon što je 2002. pijan izazvao saobraćajnu nesreću i pokušao da podmiti policajca, morao je da podnese ostavku. Na mesto gradonačelnika vratio se 2005. godine. Na tu funkciju biran je šest puta, poslednji put u junu 2017, na neposrednim izborima, kao kandidat stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. 
 
Uhapšen je u oktobru 2014. zbog sumnje u malverzacije u "Zagreb holdingu", a u decembru 2018. kancelarija državnog tužioca podigla je optužnicu protiv njega zbog sumnje u zloupotrebu ovlašćenja i poresku prevaru.
 
Zagrepčani su lupali u šerpe sredinom aprila, kada su zatražili da grad obezbedi smeštaj pogođenima u zemljotresu, pravednu i transparentnu obnovu prestonice, kao i konkretnije mere zaštite javnog zdravlja u borbi protiv pandemije.
 
Ranije, u januaru 2020. takođe je bio protest protiv Bandića, kad je oko 4.000 građana zatražilo njegovu ostavku zbog načina na koji vodi grad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.