Uskoro treći pol na američkim dokumentima

Pasoši, kartice za socijalno osiguranje, boravišne dozvole i drugi identifikacioni dokumenti na saveznom nivou u SAD mogli bi uskoro imati i treću opciju za pol - opciju "X", piše "Njujok tajms".
Uskoro treći pol na američkim dokumentima
Foto: Pixabay
Više saveznih država i distrikt Vašington promenili su zakone kako bi uveli treći pol u dokumente poput vozačke dozvole i rodnog lista.
 
Iako zakon za takvu promenu na saveznom nivou još nije usvojen, američki predsednik Džo Bajden obećao je da će to učiniti, a na to ga podsećaju i udruženja koja pomovišu treći pol i koja su već prikupila desetine hiljada potpisa.
 
Tako "Ameriken civil libertis junion" traži uvođenje tzv. rodno neutralne opcije (X), ali i omogućavanje iskazivanja roda bez medicinskog sertifikata.
 
Iz Bele kuće je saopšteno da je Bajden posvećen izdavanju "nebinarnih" identifikacionih dokumenata i omogućavanju "transrodnim i nebinarnim Amerikancima da ažuriraju identifikacione dokumente kako bi tačno iskazali rodni identitet".
  • Previse

    01.03.2021 08:15
    Gledaju X-mene... Koja tuga od čovečanstva....
  • KirkaYU

    01.03.2021 06:44
    ---
    Nadam se da ću se uskoro probuditi iz ružnog sna koji sanjam i da će svet ponovo biti normalan...
  • Dario

    01.03.2021 01:42
    Ode ceo svet u tri lepe rodno neutralne polne odrednice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet