Cvijanović: Ugodno je znati da imate Srbiju na koju možete da se oslonite

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da je izuzetno važna saradnja Srpske i Srbije i da je to možda najprirodnija veza u političkom, ekonomskom i uopšte društvenom smislu, te da je ugodno znati da je uvek moguće osloniti se na Srbiju.
Cvijanović: Ugodno je znati da imate Srbiju na koju možete da se oslonite
Foto: Youtube screenshot (RTRS Vijesti)
Cvijanovićeva je navela da je, u okviru celog niza konkretnih projekata i vidova saradnje, posebno važna činjenica da Srpska i Srbija već nekoliko godina zajednički obeležavaju određene značajne datume njihove prošlosti.
 
"Mislim da je to samo dodatni način da se više zbližimo, ali isto tako i da pokažemo koliko postoji i funkcioniše to naše zajedničko i delovanje i jedinstvo", istakla je Cvijanovićeva u obraćanju u kolažnoj emisiji, koja je kao svojevrsni tv prijem emitovana na RTRS-u i RTS-u povodom obeležavanja Dana Republike Srpske i dana kada je donet prvi Ustav Republike Srpske.
 
Ona je naglasila da je za Republiku Srpsku važno da se Srbija razvija, jer su njeni snaga i moć uvek garancija i za Republiku Srpsku da živi u miru i da može da se razvija i da ima nekoga na koga može da se osloni.
 
"Moram reći da je ugodno znati da uvek imate Srbiju na koju možete da se oslonite. U brojnim situacijama Srbija je pomogla Republici Srpskoj na različite načine", rekla je Cvijanovićeva. Ona je podsetila na realizaciju različitih projekata (koje je pomogla Srbija), te dodala da je važno i međusobno političko razumevanje.
 
Ona je ponovila da je veza Srpske i Srbije prirodna i da ne može biti prirodnija, te da je pitanje opredeljenja da se to jača i u budućnosti.
 
"Naravno, imajući različite ambicije i planove da se integrišemo na svaki mogući način, da radimo zajedno i u sferi privrede, ali isto tako da sve što do sada imamo na zajedničkom terenu, ćemo produbljivati u budućnosti", rekla je predsednica Srpske.
 
Ona je istakla da je zaista srećna, prvo zato što vidi brojne uspehe Srbije i što vidi da se Srbija pozicionirala ne samo kao najvažnija zemlja regiona, nego i kao zemlja koja može da parira i da prati neke današnje trendove u Evropi.
 
Cvijanovićeva je dodala da je dovoljno osvrnuti se na situaciju u vezi sa vakcinama protiv virusa korona, te da u Srpskoj budu srećni i zadovoljni što je Srbija ta koja je stalno u vrhu evropskih zemalja koje uspevaju da se najuspešnije bore i protiv virusa, ali i da obezbedi svom stanovništvu ono što mnoge evropske zemlje i članice EU nisu uspele.
 
Ona je rekla da je za Republiku Srpsku važna jaka Srbija, ali i da je isto tako sigurna da je za Srbiju važna i jaka i stabilna Republika Srpska.
  • Tina

    01.03.2021 13:03
    Paraziti
    Tako govore i rade paraziti.Mafija se našla na istoj talasnoj dužini krađe,marifetluka i profita.Ništa nemate,ne proizvodite pa ajde od Srbije se grebati.Dosta vas je više.
  • 9

    01.03.2021 07:41
    Reč
    Oslonite = Ogrebete
  • Dragan

    01.03.2021 07:27
    Ah
    Divno je imati drugu državu da sisate njene novce,nikom,kome račune da položite jer niste,niti ćete ikada biti država.Vaše vreme ističe kao i mafijaškoj tvorevini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.