Prepakivali kineske maske i prodavali kao austrijske

Tužilaštvo za borbu protiv ekonomskog kriminala i korupcije pokrenulo je istragu protiv najvećeg proizvođača zaštitnih maski u Austriji.
Prepakivali kineske maske i prodavali kao austrijske
Foto: Pixabay
Ta firma, ćerka kompanije "Palmers" i "Lencig", osumnjičena je da jeftine maske iz Kine prepakuje i na njih stavlja etikete "Made in Austria". Istražni organi tvrde da proizvođač maski svesno jeftinu robu iz Kine prodaje sa ogromnom dobiti kao austrijski proizvod visokog kvaliteta.
 
Istraga je pokrenuta na osnovu prisluškivanog razgovora u okviru istrage protiv jedne bande krijumčara ljudi, pošto je u tom razgovoru ukazano na prevaru u austrijskoj firmi.
 
Austrijske vlasti sprovele su pretres sedišta firme u Beču i Vinernojdorfu.
 
Glavna tužiteljka Tužilaštva za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije, Elizabet Tojbl, rekla je da je kompanija osumnjičena da je prepakivala FFP2 maske i prodavala ih kao austrijski proizvod po većoj ceni. Za prepakivanje je korišćena radna snaga na crno, koja nije bila prijavljena.
 
Kompanija "Hygiene Austria LP" odbacuje optužbe i najavljuje da će sarađivati sa vlastima kako bi što pre rasvetlila ceo slučaj.
 
Ova kompanija osnovana je prošle godine na početku pandemije kako bi austrijskim proizvodima pokrila rastuću potražnju za maskama, pošto je vladala nestašica na svetskom tržištu.
  • Baten

    03.03.2021 14:43
    Hmm da
    Mora da je vlasnik sa ovih prostora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.