Poslanici Orbanovog Fidesa napuštaju EPP

Vladajuća mađarska stranka Fides poručila je danas grupi Evropske narodne stranke (EPP) u Evropskom parlamentu da se njeni poslanici povlače iz te grupe.
U pismu predsednika Fidesa i premijera Viktora Orbana, koje je na Tviteru objavila zamenica predsedavajućeg Fidesa Katalin Novak, navodi se da je razočaravajuće to što dok se Evropa hvata u koštac sa pandemijom, EPP je zauzet umanjivanjem prava svojih predstavnika, preneo je Rojters.
 
"Ovo je antidemokratski, nepravedno i neprihvatljivo", napisao je Orban.
 
 
Članovi EPP glasali su za promenu pravila kako bi se omogućilo isključenje mađarske vladajuće stranke Fides iz njihove grupe, rekao je danas portparol EPP-a.
 
Mnoge stranke članice EPP protive se članstvu desničarske stranke premijera Viktora Orbana Fidesa, za koju kažu da je ugrozila demokratiju u Mađarskoj.
 
Fides negira te optužbe.
 
Od oko 180 članova EPP u Evropskom parlamentu, 148 je potvrdilo izmene, 28 je bilo protiv, a četvoro uzdržano.
  • Lalo

    03.03.2021 17:15
    epp
    Njih je davno trebalo izbaciti.
  • Putuj, Evropo!

    03.03.2021 17:03
    Ajmo, pastorovi botovi, zavera šoroša i kominterne, a? Vaš vođa se ogadio čak i EPP-u... Ali putko ga i dalje koristi, njemu je dobar.
  • NS Gari

    03.03.2021 16:49
    Pravi predsednik
    Uvaženi predsednik republike Mađarske, gospodin Viktor Orban, je pravi primer neprikosnovene borbe za svoj narod!
    Mada sam Srbin, i mada nemam baš nikakvog razloga da podilazam predsedniku Orbanu i mađarskom narodu, ja tvrdim da je taj čovek primer borca za svoj narod!
    Svaka Vam čast, gospodine Viktor Orban!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet