AstraZeneka planira da tuži BiH zbog izjave ministarke da je to vakcina za siromašne

Proizvođač vakcine AstraZeneka razmišlja da tuži Bosnu i Hercegovinu zbog izjave ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara Bisere Turković, koja je rekla da je ta vakcina za siromašne, da je lošijeg kvaliteta, jeftina i dostupna.
AstraZeneka planira da tuži BiH zbog izjave ministarke da je to vakcina za siromašne
Foto: 021.rs
Almir Badnjević, direktor Verlaba, izjavio je da, prema njegovim saznanjima, menadžment AstraZeneke razmišlja o tužbi protiv BiH zbog izjave Turković, prenose mediji u BIH.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Sarajevu donaciju od 10.000 doza AstraZeneke za potrebe samo Federacije BiH, a Turković je istakla da te vakcine nisu odobrene za zemlje EU i da su namenjene siromašnim zemljama.
 
Ona je izrazila rezervu zbog toga što se ta vakcina proizvodi i u Indiji, ali i da je, kako je rekla, ta vakcina lako dostupna na tržištu i da je i BiH mogla da je nabavi.
  • odakle je i ne cudi

    05.03.2021 13:11
    BiH pepege
    Bosanci be Bosanciing
  • Moca

    04.03.2021 23:41
    Pomozi sirotu na svoju sramotu
  • CiraNS

    04.03.2021 10:14
    Gorana:
    Pokusaj da ne citas sve “naucne tekstove” na koje nabasas. Britanci nisu bas siroti pa eno i njih pelcuju Istom tom vakcinom (nisam citala nigde, rekla mi kuma koja zivi tamo i primila je tu vakcinu). Ti i ministarka najbolje dugarice, sve se razumete :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.