Tužilaštvo će zatražiti od Suda BiH pritvor Darku Elezu

Postupajući tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju danas će u popodnevnim časovima uputiti predlog Sudu BiH za određivanje pritvora Darku Elezu, kojeg je Srbija izručila BiH.
Tužilaštvo će zatražiti od Suda BiH pritvor Darku Elezu
Foto: 021.rs
"Predlog pritvora biće upućen u zakonskom roku", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 
Advokat Darka Eleza, Duško Tomić je ranije danas izjavio da je odloženo ročište pred Sudom BiH na kojem je Elez trebalo da se izjasni o krivici. Tomić je za rekao da nije obavešten kada bi se ročište moglo odžati, kao i da mu je tužilac u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da čak nije napisao ni predlog i obrazloženje za određivanje pritvora.
 
On je još kazao da više neće biti Elezov advokat, jer, kako je naglasio, nije uspeo da održi obećanje koje mu je dao da mu neće biti suđeno za predmet "Lutka", jer to "nije moguće na osnovu bilateralnog sporazuma BiH i Srbije od 2015. godine".
 
"Doneo sam odluku da više u tome ne učestvujem, jer sam izgubio poverenje svog klijenta kome sam rekao da mu neće biti suđeno za 'Lutku' i da ja to garantujem. Garancija je propala. Darko Elez će od sutra imati svog advokata, ja to neću biti", rekao je Tomić.
 
Tužilaštvo BiH u predmetu "Lutka" tereti Eleza za više ubistava na području Istočnog Sarajeva 2018. i 2019. godine, planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela.
 
On se dovodi i u vezu sa Veljkom Belivukom, koji je nedavno uhapšen u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet