Ubijena 64 političara u Meksiku pred izbore

Najmanje 64 političara ubijena su u proteklih šest meseci u Meksiku i smatra se da to ima veze s parlamentarnim i regionalnim izborima u junu ove godine, objavila je Vlada.
Ubijena 64 političara u Meksiku pred izbore
Foto: Pixabay
Nasilje u Meksiku pred izbore, posebno lokalne, obično vrše karteli koji učestvuju u trgovini drogom. 
 
"Organizovani kriminal pokušava da utiče na tok izbora", rekla je ministarka bezbednosti Rosa Isela Rodriges. Ona je nabrojala 73 slučaja političkog nasilja, uključujući 64 ubistva. Ministarka nije precizirala koliko je među njima bilo kandidata za izbore 6. juna.
 
Vlada je najavila jačanje zaštite ugroženih kandidata.
 
Najčešće nasilje nad političarima su ubistva, otmice, pretnje rođacima, podmetanje požara u kuće i iznuda.
  • Giga Moravac

    05.03.2021 13:44
    Ludilo
    Plata o plomo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.