Žena u BiH optužena da je namerno širila kovid - pljuvala i kašljala na medicinske sestre

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona u BiH podiglo je optužnicu protiv žene zbog krivičnog dela "Prenošenje zarazne bolesti".
Žena u BiH optužena da je namerno širila kovid - pljuvala i kašljala na medicinske sestre
Foto: Pixabay
Ona se tereti da je postupala suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jer je odbila hospitalizaciju uprkos tome što je bila zaražena virusom korona, kao i zbog toga što je kašljala i pljuvala na medicinske sestre.
 
"Ona je odbila da se hospitalizuje u izolatorijumu JU 'Stacionar', koji je odredila Kantonalna bolnica Zenica za osobe zaražene kovidom19, iako je svesna da joj je utvrđena zarazna bolest kovid19 testiranjem istog dana i da može svojim ponašanjem dovesti do opasnosti od širenja zarazne bolesti među medicinskim osobljem", navodi se u optužnici.
 
Dalje se navodi da je optužena skinula zaštitnu masku i počela da kašlje i pljuje u pravcu nekoliko medicinskih sestara govoreći "Treba ih sve zaraziti", kao i da je pored nekoliko upozorenja nastavila to da radi.
  • Bojan

    08.03.2021 11:16
    @YYY

    Niko ne poriče da ovakvo ponašanje može biti posledica mentalnog oboljenja, što opet zahteva hospitalizaciju zatvorenog tipa.
  • Bubi

    08.03.2021 08:57
    @YYY
    Makar šta... nadam se da nije nikoga zarazila.
    Naravno da je treba kazniti i naplatiti lečenje
  • @YYY

    08.03.2021 08:49
    Aj ne s.ri!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.