Korona u komšiluku: U Mađarskoj gotovo sve zatvoreno

Broj novozaraženih korona virusom u zemljama regiona se ne smanjuje, osim u Hrvatskoj, gde su brojevi svakog ponedeljka uobičajeno niži zbog manje testiranih uzoraka, dok je u Crnoj Gori prijavljeno najviše smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije.
Korona u komšiluku: U Mađarskoj gotovo sve zatvoreno
Foto: Pixabay
U Crnoj Gori u protekla 24 sata preminulo je još 18 osoba, što je najviše u jednom danu od početka epidemije. Potvrđeno je 417 novih slučajeva, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva je 8.969.
 
Crnogorski predsednik Milo Đukanović ponovo je danas pozvao Vladu da hitno i bez odlaganja zatvori granice i uvede najstrože epidemiološke mere.
 
U Severnoj Makedoniji danas je saopšteno da je na korona virus testirano 1.562 uzorka, od kojih je 316 zaraženih, dok je 11 pacijenata umrlo.
 
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče predložio je danas da se uvede policijski čas u periodu od 22 sata do 5 časova na teritoriji cele zemlje, kao što je preporučila Komisija za zarazne bolesti.
 
U BiH su u poslednja 24 sata prijavljene 393 novozaražene osobe, dok je preminulo 38 pacijenata.
 
U Sloveniji je prijavljeno 210 novozaraženih i šest preminulih osoba. Testirano je svega 1.681 uzoraka, a učešće pozitivnih u broju testiranih je 12,5 odsto.
 
Potvrđen je i prvi slučaj brazilskog soja korona virusa, izjavila je danas šefica grupe eksperata Mateja Logar.
 
Šef Nacionalnog štaba Hrvatske za borbu protiv korona virusa Davor Božinović ocenio je danas da, s obzirom na epidemiološku situaciju u regionu i u Evropi, ne treba očekivati ublažavanje epidemiolokih mera koje su na snazi.
 
Hrvatska danas beleži samo 94 novozaražene osobe, a brojevi su ponedeljkom uobičajeno niži zbog manje testiranih. Na respiratoru su 74 pacijenta, što je 10 odsto više u odnosu na juče. U jednom danu u Hrvatskoj je umrlo 19 pacijenata.
 
U Mađarskoj su stupila na snagu oštrija ograničenja da bi se smanjio broj hospitalizovanih i umrlih od kovida-19.
 
Po odluci Vlade, rade samo prodavnice prehrambenih proizvoda, apoteke, benzinske pumpe i trafike, većina drugih prodavnica je zatvorena na dve nedelje, a obdaništa i osnovne škola do 7. aprila. Daci onlajn nastavu imaju još od novembra, kada su zatvoreni kafei, restorani i teretane.
 
Broj pacijenata na respiratorima se u mađarskim bolnicama više nego udvostručio u poslednje dve nedelje, a naglo raste i broj umrlih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.