Grčka produžila zabranu ulaska stranih državljana

Ambasada Grčke u Beogradu objavila je na svojoj fejsbuk stranici da je produžena zabrana ulaska stranih državljana u tu zemlju do 22. marta, radi daljeg sprečavanja širenja korona virusa.
Grčka produžila zabranu ulaska stranih državljana
Foto: Pixabay
Ova zabrana ne odnosi se na državljane članica Evropske unije i država Šengen zone, uključujući njihove supružnike ili osobe sa kojima su u legalnoj zajednici, kao i na njihovu maloletnu decu.
 
Zabrana se, takođe, ne odnosi na medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja, ukoliko pri ulasku u zemlju pokažu licencu za rad ili drugi adekvantan dokument koji dokazuje njihovu profesiju, a pod uslovom da je njihov ulazak u zemlju u poslovne svrhe, niti na osobe koje već duži vremenski period imaju boravak u državi – članici EU ili državi zone Šengen.
 
Zabrana se ne odnosi na članove državnih delegacija, osoblje diplomatskih-konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčkog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.
 
Zabrana se ne odnosi ni na putnike u tranzitu, studente koji studiraju u Grčkoj, zaposlene u oblasti transporta, uključujući morski i rečni saobraćaj, lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama, kao i sezonske poljoprivredne radnike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet