Italija danas obeležava Dan sećanja na žrtve kovida

Italija obeležava Dan sećanja na žrtve kovida 19, zastave su na pola koplja, a premijer Mario Dragi će u Bergamu, gradu koji je postao simbol žrtava pandemije, odati poštu svim preminulima od zaraze i zahvalanost, u ime nacije, zdravstvenom osoblju.
Italija danas obeležava Dan sećanja na žrtve kovida
Foto: Pixabay
Pre tačno godinu dana Bergamo je postao centar pandemije kovida-19. Sve oči sveta bile su uprte u ovaj grad od 120.000 stanovnika koji je doživeo nezamislivu tragediju našavši se prvi na udaru novog virusa o kojem se ništa nije znalo, a najmanje kako da se leče pacijenti koji su skoro preko noći preplavili sve bolnice u ovom kraju.
 
Bolnice su bile prepune i bile su prinuđene da odbijaju pacijente ostavljajući otvarena vrata samo onima koji su bili u najtežem stanju kao i onima koji su imali najveće šanse da se spasu.  
 
Tada na lokalnom groblju nije bilo više slobodnog mesta za sve preminule, pa su tela žrtava kovida 19 transportovana u druge delove Italije da bi tamo bili sahranjeni. Svet su obišle zastrašujuće fotografije 70 vojnih kamiona koji su transportovali tela preminulih za koje nije imalo mesta na lokalnom groblju.
  • Ime

    18.03.2021 19:01
    Eto naslova
    Zapisite datum da se zna kad je poceo treci svetski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).