Korona u komšiluku: U Hrvatskoj preminulo 18 osoba, u Sloveniji razmatraju nove mere

U državama u okruženju raste broj preminulih od posledica virusa korona.
Korona u komšiluku: U Hrvatskoj preminulo 18 osoba, u Sloveniji razmatraju nove mere
Foto: Pixabay
Crna Gora
 
Laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa u Crnoj Gori su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.630 uzoraka na koronavirus.
 
Od jučerašnjeg preseka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, objavile su „Vijesti“. Zaraženo je još 369 ljudi.
 
Ukupan broj preminulih od infekcije koronavirusom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.241.
 
Prijavljen je oporavak kod 554 pacijenta. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovidom-19 u Crnoj Gori iznosi 7.104.
 
Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 89.732.
 
Slovenija
 
U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.253 nova slučaja koronavirusa, a tri osobe su umrle, saopštila je Vlada Slovenije.
 
To je znatno više u odnosu na 1.032 koliko je potvrdjeno prethodnog dana, pa vlada razmišlja da nova ograničenja uvede već iduće nedelje, prenosi Hina.
 
Epidemiološka situacija i dalje se zaoštrava, a vladin stručni odbor za kovid-19 ima više predloga kako ograničiti širenje virusa.
 
Između ostalog se predlaže „potpuno zatvaranje“ do 14 dana i gotovo je sigurno da će se iduće nedelje zatvoriti neke radnje i lokali, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi Slovenska televizija.
 
Jedan od predloga epidemiologa o kojima će sutra odlučivati vlada je i ograničenje kretanja u okolini mesta stanovanja, osim radi odlaska na posao i povratka, kupovine namirnica ili odlaska kod lekara.
 
Vlada bi odluku o novim merama mogla doneti sutra, odmah nakon što se kod predsednika države Boruta Pahora održi sastanak političkog vrha o trećem talasu epidemije.
 
Aktivno zaraženih je 12.184.
 
Hrvatska
 
U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 1.790 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je 18 osoba, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Hrvatske.
 
Aktivno je 9.790 slučajeva, na bolničkom lečenju je 1.148 osoba, a na respiratoru se nalazi 121 pacijent.
 
Od početka epidemije u Hrvatskoj zabeležen je 265.901 slučaj zaraze, a preminule su 5.872 osobe. 
 
Severna Makedonija
 
U Severnoj Makedoniji registrovano je 1.320 novih slučajeva koronavirusa, a još 35 osoba je umrlo, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Novi broj zaraženih potvrđen je sa 4.738 testova u prethodna 24 sata i pozitivno je 27,86 odsto testiranih, od čega je u Skoplju skoro polovina.
 
Od koronavirusa u Severnoj Makedoniji do sada su umrle 3.642 osobe, dijagnostikovano je ukupno 126.230 zaraženih, a aktivnih slučajeva ima 18.243 .
 
Institut za javno zdravlje je registrovao da je ozdravilo još 514 pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih porastao na 104.345.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.