Uhapšen "kralj" internet prevara

Italijanska policija uhapsila je, nakon višegodišnje potrage, čoveka koji se smatra kraljem elektronskih, veb-prevara, piše list "Il fato Kotidijano".
Uhapšen "kralj" internet prevara
Foto: Pixabay
Osoba čije ime list ne navodi, bio je jedan od prvih "informatičkih prevaranata" i delovao je kao član međunarodne bande kriminalaca.
 
On je već u ranijem procesu osuđen na sedam godina zatvora zbog prevara, iznuda, falsifikovanja dokumenata, ali se sve do hapšenja krio u predgrađu Rima.
 
Čovek je uhapšen nakon što je policija uspela da, korišćenjem elektronskih i tradicionalnih metoda praćenja, utvrdi zonu gde je kriminalac delovao.
 
Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno više mobilnih telefona, kreditne kartice i oprema za povezivanje na internet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.