VIDEO: Skoplje uklanja "galiju" postavljenu u sklopu kontroverznog projekta

Grad Skoplje počeo je da uklanja prvu "galiju" postavljenu na reci Vardar u centru grada, kao deo kontroverznog projekta "Skoplje 2014" koji je sprovela vlada prethodnog premijera Nikole Gruevskog.
VIDEO: Skoplje uklanja "galiju" postavljenu u sklopu kontroverznog projekta
Foto: Youtube screenshot (Kanal 5 televizija)
Početku uklanjanja jedne od tri "galije" prisitvovao je skopski gradonačelnik Petre Šilegov, koji je objavio fotografije na svom fejsbuk profilu.
 
Šilegov je ocenio da te galije "ne samo što su van zdrave estetike, već su i opasnost za građane Skoplja" i zahvalio sugrađanima na stpljenju jer se kasni sa uklanjanjem zbog pravnih postupaka i procedura.
 
"Ovim započinjemo izraženiji obračun sa kriminalom i podmuklim projektom Skoplje 2014", rekao je skopski gradonačelnik novinarima.
 
Šilegov je istakao da uklanjanje "galija" neće predstavljati "nikavu finansijsku opasnost po Grad", ističući da će uklanjanje biti na račun firme korisnika.
 
Tri "galije" koje su kao turistički objekti postavljene na Vardaru u najužem centru Skoplja deo su kontroverznog projekta "Skoplje 2014" bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, koji je pobegao i dobio azil u Mađarskoj.
 
  • Neoplanta

    06.04.2021 08:30
    Pripremili se Makedonci da zaplove kanalom Dunav-Morava-Vardar, kad ono - sipak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet