Otvaranje srednjih škola u Mađarskoj odlaže se za 10. maj

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da se otvaranje srednjih škola odlaže za tri nedelje, za 10. maj, jer su, zbog virusa korona, to zatražili profesori i učenici.
Otvaranje srednjih škola u Mađarskoj odlaže se za 10. maj
Foto: Pixabay
Orban je izrazio nadu da će do 19. aprila prvu dozu vakcine protiv virusa korona primiti trećina od 10 miliona stanovnika Mađarske, što bi omogućilo novo ublažavanje restriktivnih mera.
 
U sredu je Mađarska ublažila mere, pošto je vakcinisano 25 odsto stanovništva, mada su lekari ocenili da se radi o preuranjenoj odluci.
 
Mađarska je članica Evropske unije koja je uvezla najviše doza vakcina po glavi stanovnika, ali je i prva na svetu po stopi zaraženih. Više od 8.000 učenika je potpisalo zahtev da se nastavi onlajn nastava, uz obrazloženje da su životi nastavnika i roditelja ugroženi.
 
Orban je izjavio da bi do početka juna moglo biti vakcinisano 70 odsto stanovništva, javlja Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).