Korona u komšiluku: U Sloveniji se u nedelju završava zaključavanje

Zdravstvene vlasti u Hrvatskoj prijavile su danas 34 smrtna ishoda kovida-19 i još 2.535 registrovanih slučajeva zaraze od ukupno 10.140 testiranih u poslednja 24 časa.
Korona u komšiluku: U Sloveniji se u nedelju završava zaključavanje
Foto: Pixabay
Od 25. februara 2020. godine, kada je registrovan prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno su do danas testirana 1.629.803 uzorka i potvrđeno 290.899 slučajeva zaraze korona virusom, a umrlo je 6.269 obolelih.
 
Slovenačka vlada objavila je da je od posledica kovida-19 umrlo još 12 osoba, uz 26,4 odsto pozitivnih testova potvrđeno je 1.250 novih zaraza korona virusom.
 
Zbog trenutne epidemiloške situacije vlada u Ljubljani je za još 30 dana produžila vremenski okvir u kome zakonito može donositi nove mere, ali je odlučeno da se u nedelju završi jedanaestodnevno zaljučavanje, pa će od ponedeljka biti nastavljena nastava u osnovnim i srednjim školama.
 
Nošenje maski na otvorenom više nije obvezno, održavanje fizičke distance jeste i podrazumeva se, a u većini regija ukinut je i policijski čas. Na snazi i dalje ostaje načelna zabrana kretanja izvan regija jer je cela Slovenija definisaa kao "crvena zona", što će važiti još najmanje sedam dana.
 
Crnoj Gori je od posledica kovida preminulo 11 osoba, a od 1.474 obrađena testa 232 su bila pozitivna, saopštio je Institut za javno zdravlje u Podgorici.
 
Od početka epidemije potvrđeno je 94.035 obolelih od koronabvirusa, a preminulo je 1.365 pacijenata.
 
Severna Makedonija prijavila je u subotu 32 preminula od posledica korone i 1.092 nova slučaja te zaraze.
 
Od korona virusa u Severnoj Makedoniji do sada su umrle 4.182 osobe, a dijagnostikovano je 141.157 zaraženih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.