Preminuo Remzi Klark

Remzi Klark, američki državni pravobranilac u vreme administracija predsednika Džona Kenedija i Lindona Džonsona, preminuo je u 94. godini.
Preminuo Remzi Klark
Foto: Youtube screenshot (rapoportcenter)
Remzi Klark preminuo je u svom domu u Njujorku, piše Vašington post.
 
Klark je na funkciji državnog pravobranioca SAD bio od 1967. do 1969. godine. Bio je kritičar spoljne politike SAD i protivnik američkih vojnih intervencija, kao i NATO bombardovanja SRJ.
 
Klark je bio kopredsednik Međunarodnog komiteta "Slobodan Milošević", a na sahrani bivšeg predsednika SRJ održao je govor.
 
Imenovan je za počasnog doktora Univerziteta u Beogradu i bio je nosilac Sretenjskog ordena 2. stepena.
  • Ja

    11.04.2021 16:58
    Remzi
    Iskreno je poštovao srbije,bio protiv bombardovanja,lično sam ga upoznao na ruševinama zgtada i škole na detelinari,bio je zgrožen zločinom,slava mu
  • Goran

    11.04.2021 10:33
    @Vojvosadjan11.04.2021


    hahaha..odlicno
  • Vojvosadjan

    11.04.2021 09:29
    @Sever..
    Najviše što si se približio SAD-u je bilo kad si palio duvan kineskim Zippo-m..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.