Vlasti u Indiji: Najbrže na svetu smo vakcinisali više od 100 miliona ljudi

Indija je saopštila da je "najbrže na svetu" protiv koronavirusa vakcinisala više od 100 miliona ljudi.
Vlasti u Indiji: Najbrže na svetu smo vakcinisali više od 100 miliona ljudi
Foto: Pixabay
To je učinjeno za 85 dana, dok je SAD trebalo 89, a Kini 102 dana, saopštilo je tamošnje ministarstvo zdravlja, prenosi BBC.
 
U toj zemlji zabeležen je danas rekordan broj novozaraženih – preko 150.000, dok je od posledica zaraze preminulo 80 osoba.
 
U medijima su se pojavili navodi da se pojedine savezne indijske države bore da nabave dovoljno doza vakcine. Međutim, savezna vlada je saopštila da u zalihama imaju 40 miliona doza te da su navodi o nestašici "neutemeljeni".
 
Većinu doza do sada su primili medicinski radnici i ljudi stariji od 60 godina. Indija do jula planira da vakciniše 250 miliona ljudi.
  • Moreeee!

    11.04.2021 15:14
    I? Ima vas skoro milijadu i po!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet