Nemačka zvanično ima više od tri miliona zaraženih virusom korona

Nemačka je prešla granicu od tri miliona zaraženih kovidom-19, pokazuju danas objavljeni podaci referentnog Instituta Robert Koh (RKI).
Nemačka zvanično ima više od tri miliona zaraženih virusom korona
Foto: Pixabay
Ukupan broj potvrđenih zaraženih kovidom-19 od početka pandemije je 3.011.000, odnosno 13.245 novozaraženih u odnosu na prethodni dan, naveo je institut, dok je od posledica korone umrlo dosad 78.452 ljudi. 
 
Osim toga, dnevna stopa zaraženih gledana u poslednjih sedam dana je 136,4 na 100.000 stanovnika, što je iznad granice koja načelno treba da povuče zaoštravanje mera. Nemačke vlasti posebno gledaju na ovaj podatak kada odlučuju o donošenju protivepidemijskih mera.
 
Kancelarka Angela Merkel je ovog vikenda na sastanku sa poslanicima svoje konzervativne stranke ponovo pozvala na strogi oblik zatvaranja širom zemlje.
 
Cilj bi bio pokušaj da se zaustavi treći talas pandemije koji nastavlja da se širi uprkos već postojećim ograničenjima kretanja. 
 
Njena vlada planira u utorak da zaoštri nacionalne antikovid propise da bi mogla da uvede lokdaun u celoj zemlji, uključujući i noćni policijski čas, izbegavajući otpor na lokalnom ili regionalnom nivou. 
 
Tim amandmanom na postojeći zakon krši se tabu u Nemačkoj gde federalistički sistem vlasti daje važna ovlašćenja regionima u oblasti zdravstva.
  • Dejan

    12.04.2021 10:36
    ccccc
    A jel to puno ? Njih ima preko 80 miliona !!! Zarazen si i sta onda, smrt, kraj sveta ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet