Hongkong će imati specijalna mesta za druženje vakcinisanih

Zvaničnica Hongkonga kaže da bi potpuno vakcinisanim stanovnicima uskoro moglo biti dozvoljeno da formiraju specijalna mesta za vakcinisane koja bi omogućila druženje u većim grupama tokom pandemije, u sklopu podsticaja većeg broja ljudi na vakcinaciju.
Do sada je samo oko osam odsto populacije vakcinisano otkako je Hongkong započeo svoj program vakcinacije krajem februara.
 
Ali, zvaničnica Keri Lam rekla je da će da uspostaviti putničku vezu za vakcinisane sa Singapurom, a da će detalji biti objavljeni uskoro.
 
Slični planovi bili su aktueleni prošlog novembra nakon porasta broja zaraženih u Hongkongu, što je dovelo do nekoliko meseca strogih mera fizičke distance. Slučajevi su se od tada smanjili.
 
Postoje i planovi za omogućavanje ograničenom broju putnika iz kontinentalne Kine da uđu u Hongkong bez karantina od sredine maja, javlja AP.
 
Zabrana letova iz Britanije takođe će biti ukinuta u maju, iako će putnici i dalje morati da budu u karantinu 21 dan u određenim hotelima. Karantinska ograničenja za potpuno vakcinisane putnike iz zemalja sa niskim i srednjim rizikom, poput Singapura, Novog Zelanda i Australije, takođe bi mogla da se smanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet