Danska trajno prekida vakcinaciju Astrazenekom

Danska će trajno prekinuti vakcinaciju Astrazenekinom vakcinom protiv kovida19, prenela je danas danska televizija TV2, pozivajući se na neimenovane izvore.
Danska trajno prekida vakcinaciju Astrazenekom
Foto: Pixabay
Ovakav potez će prouzrokovati kašnjenja u kampanji vakcinacije u toj zemlji, prenosi agencija Rojters.
 
Prethodno je Evropska komisija saopštila da neće obnoviti ugovore o vakcinama sa kompanijama "Astrazeneka" i "Džonson i Džonson" za narednu godinu, i da će se zvanični Brisel radije fokusirati na vakcine koje koriste mRNA tehnologiju, poput vakcina "Fajzer" i "Moderna".
  • Dragan

    14.04.2021 19:10
    Ah
    Astra zeneka je promenula ime.Ne brinite vi sa ruskim i kineskim vakcinama jer od fiziološkog rastvora se ne dobijajaju krvni ugrušci .A oni što već deceniju piju lekove radi razređenja krvi nek im je bog u pomoći.Večina starih pušača ima tu bolest i da nisu svesna.
  • Isak

    14.04.2021 17:12
    astrazeneka u medjuvremenu promenila naziv vakcine, danska austrija i izrael rade zajedno na svojoj vakcini.. ova gripa je donela novo doba, novi gori svet!szo proglasio pandemiju na 0.1% smrtnosti u svetu..
  • drdeks

    14.04.2021 16:16
    hvala dr deks

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet