U požaru u osnovnoj školi u Nigeru poginulo 20 đaka

U požaru koji je, podstaknut jakim vetrovima, zahvatio osnovnu školu u predgrađu glavnog grada Nigera Nijameja stradalo je 20 dece, javili su bolnički zvaničnici.
U požaru u osnovnoj školi u Nigeru poginulo 20 đaka
Foto: FoNet/AP
Đaci stari između sedam i 13 godina bili su na času kada je izbio požar u utorak popodne. Vlasti su navele da se vatra brzo širila kroz dvorište škole koju pohađa oko 2.000 đaka.
 
Slamnate kolibe gde su bile neke od učionica napolju potpuno su izgorele, a znatno je oštećena i sama zgrada škole.
 
Jedan od ožalošćenih očeva rekao je da se požar tako brzo širo da je vatra već uništila učionice dok su stigli vatrogasci.
 
Istražuje se uzrok požara i za sada se ne zna gde je počeo. Međutim, nastavnici i roditelji rekli su danas da ova stradanja ukazuju na opasnost postavljanja privremenih učionica napolju.
 
Slamnate kolibe često se koriste da se napravi prostor za prenatrpane škole.
 
"Važno je da od sada vlasti prestanu sa držanjem nastave u kolibama od slame", navela je Nacionalna unija nastavnika Nigera u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet