Najverovatnije potrebna i treća doza Fajzer vakcine

Direktor kompanije Fajzer Albert Burla saopštio je danas da je "najverovatnije" potrebna i treća doza vakcine, 12 meseci nakon revakcinacije.
Najverovatnije potrebna i treća doza Fajzer vakcine
Foto: 021.rs
On je, takođe, rekao da će biti neophodno jednom godišnje primiti vakcinu protiv koronavirusa.
 
"Moramo da vidimo kakav bi bio redosled i koliko često treba da se vakcinišemo", rekao je Burla.
 
Dodaje da je "verovatni scenario da će biti potrebna treća doza Fajzer vakcine, negde između šest i 12 meseci od revakcinacije", a da nakon toga sledi godišnja revakcinacija.
 
Podsetio je da će novi sojevi koronavirusa imati uticaj na proces vakcinacije.
 
"Fajzer" i "Biontek" su početkom aprila soapštili da je njihova vakcina delotvorna protiv različitih sojeva virusa i da zaštita traje najmanje šest meseci nakon druge doze. Naveli su i da rezultati treće faze kliničkih ispitivanja pokazuju da je vakcina 91,3 odsto efikasna, što je niže nego 95 odsto, koliko je prvobitno objavljeno u novembru.
  • Dragan

    17.04.2021 07:47
    Ah
    Od 6 fo 12 meseci a to ko odlučuhe dal će biti šest,sedam meseci ?Znači ja bi trebao primiti već u avgustu (krajem) itd vakcina.A o kolektivnom imunitetu baj,baj,baj (bila lepa bajka).Dok ima ovih tkzv vakcina njima posao cveta,zašto bi našli vakcinu posle koje bi nestalo virusa a time i njihovog posla.Nažalist to važi za sve lekove .
  • Sofija.

    16.04.2021 11:02
    Sve vakcine će se sledeće godine davati u jednoj dozi kao i za grip.
  • /

    16.04.2021 08:38
    Ćip se kanda brzo kvari?
    Posle ovoliko politike u igri oko coronavirusa, sad i ja počinjem da verujem da ima nečeg u teorijama zavere

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet