Na grobljima u Rimu nema mesta: Pogrebnici protestovali

Pogrebnici u Rimu su protestovali zbog velikog kašnjenja sahrana na gradskim grobljima i poručili da vlasti nisu sposobne da se izbore sa velikim brojem smrtnih slučajeva, koji su posledica kovida.
Na grobljima u Rimu nema mesta: Pogrebnici protestovali
Foto: Pixabay
Rojters prenosi da su direktori gradskih grobalja saopštili da se više od 2.000 tela čuva u jedinom rimskom krematorijumu, neka i od početka godine, a koji, inače, može da obavi oko 50 kremacija dnevno, dok su zbog velikog broja sahrana mrtvačnice na drugim grobljima prepune.
 
"Svakih nekoliko dana poručuju nam da su groblja blokirana i da nemaju više prostora za prihvatanje mrtvih", rekao je Đovani Kaćoli, šef italijanske federacije pogrebnih radnika.
 
U izjavi ranije ove nedelje, kompanija gradskog veća AMA, koja se bavi sahranjivanjem i kremiranjem, priznala je da se suočila sa situacijom bez presedana i da radi na pravljenju 60.000 novih grobnih parcela za grad. Rečeno je da je grad zabeležio 4.763 umrlih više između oktobra 2020. i marta 2021. nego u istim mesecima 2019/2020, sa trendom porasta koji se nastavlja i u aprilu.
 
Italija je do sada prijavila 116.000 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom. Većina je bila u severnoj Italiji, ali poslednjih meseci virus je odneo sve veći broj žrtava u centralnoj i južnoj Italiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet