Trudnicama u Velikoj Britaniji preporučene "Fajzerove" i "Modernine" vakcine

Britanska Zajednička komisija za vakcinaciju i imunizaciju, koja izdaje preporuke za vakcinisanje, preporučila je trudnicama da se vakcinišu "Fajzerovim" ili "Moderninim" vakcinama jer ima više realnih podataka o njihovoj bezbednosti.
Trudnicama u Velikoj Britaniji preporučene "Fajzerove" i "Modernine" vakcine
Foto: Pixabay
Komisija je navela da je u SAD vakcinisano oko 90.000 trudnica uglavnom sa ove dve vakcine i da nije bilo nikakvih ozbiljnih nuspojava.
 
"Na osnovu tih podataka Komisija savetuje da se trudnicama u Velikoj Britaniji, kad god je to moguće, daju vakcine Fajzer-Bionteka ili Moderne. Nema dokaza da su ostale vakcine nebezbedne za trudnice, ali potrebna su dodatna ispitivanja", saopštili su zvaničnici, prenosi Rojters.
 
Trudnicama u Britaniji ranije je savetovano da ne primaju vakcinu zbog nedovoljno informacija o njenom dejstvu.
  • Milan.

    17.04.2021 13:17
    Vackine prvo treba da prodju dugotrajna ispitivanja.
  • TN

    17.04.2021 10:39
    Zašto potpis pre primanja?
    Ako je vakcina bezbedna zašto onda obavezan potpis pre primanja vakcine i pismena saglasnost primaoca vakcine da je vakcina bezbedna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet