Evakuisano 700 pacijenata zbog požara u Johanesburgu

Gotovo 700 pacijenata evakuisano je danas iz najveće bolnice u Johanesburgu, zbog požara koji se ponovo rasplamsao tokom noći.
Evakuisano 700 pacijenata zbog požara u Johanesburgu
Foto: Pixabay
Lokalni zvaničnici su saopštili da povređenih i stradalih nije bilo.
 
Požar u bolnici "Šarlot Makseke" je stavljen pod kontrolu, ali će bolnica biti zatvorena narednih sedam dana, izjavio je Dejvid Mahura guverner provincije Gauteng u kojoj se nalazi Johanesburg. U druge državne bolnice u gradu već je premešteno 400 pacijenata, a još 270 biće prebačeno do kraja dana, rekao je guverner.
 
Požar koji je izbio juče ujutru ugašen je popodne ali je tokom noći vatra ponovo planula. U gašenju plamena učestvovalo je 60 vatrogasaca, a vatra je nanela veliku štetu bolnici sa više od 1.000 kreveta, koja opslužuje Johanesburg, grad od šest miliona stanovnika.
 
 
Bolnica "Šarlot Makseke" je od jedna od najvećih državnih bolnica u Južnoj Africi i u njoj se trenutno leče i pacijenti oboleli od kovida-19.
 
Prema rečima guvernera, u trenutku izbijanja požara 13 pacijenata zaraženih korona virusom bilo je na lečenju, od kojih dvoje na intenzivnoj nezi. Oni su odmah prebačeni u drugu bolnicu.
 
Požar je izbio u magacinu hirurške opreme na trećem spratu. Uprkos tome što je vatra lokalizovana, bolnica će biti zatvorena iz predostrožnosti sledećih nedelju dana jer se dim proširio i na druge spratove.
 
"Vatrogascima su u evakuaciji pomogle kolege iz susednih opština. Nije lako premestiti toliki broj pacijenata", rekla je portparolka bolnice za AP.
 
Ona je navela da je evakuacija još uvek u toku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet