Rusija proterala ukrajinskog konzula

Rusija je danas naredila ukrajinskom konzulu u Sankt Peterburgu Aleksandru Sosonjuku da napusti tu zemlju, nakon što ga je optužila da je dobio poverljivu informaciju iz baze ruske Federalne službe bezbednosti (FSB).
Rusija proterala ukrajinskog konzula
Foto: Pixabay
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obavestio je otpravnika poslova Ambasade Ukrajine u Moskvi Vasilija Pokotila da Sosonjuk mora da napusti zemlju do četvrtka.
 
FSB je ranije danas saopštila da je juče uhapsila Sosonjuka tokom sastanka s državljaninom Rusije na kojem je dobio materijal iz baze te vodeće ruske obaveštajne agencije. On je u međuvremenu oslobođen.
 
Detalji o poverljivom materijalu koji je Sosonjuk navodno dobio nisu objavljeni.
 
Ukrajina je danas, pre nego što je Rusija proterala njenog diplomatu, saopštila da pritvaranje Sosonjuka predstavlja novu provokaciju Moskve i najavila da će reagovati na odgovarajući način.
 
Sosonjuk je uhapšen u vreme sve većih tenzija izmedju Rusije i Ukrajine, nakon gomilanja ruskih vojnika duž granice sa istočnim delom Ukrajine, koji je pod kontrolom proruskih separatista, podržanih od Moskve.
 
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski juče je o rastu tenzija razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Oni su zajedno pozvali na povlačenje vojnika Rusije sa rusko-ukrajinske granice.
  • Wnj

    17.04.2021 20:46
    @Joca
    Super sam se nasmejao, podržavam inicijativu!
  • Joca

    17.04.2021 19:44
    Ej pa i oni imaju nekog lika na konju! Hoćete da vam poklonimo onog našeg iz NS-a pa da jašu u društvu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet