Sindikat lekara: Stanje Navalnog je zaista kritično

Aleksej Navalni, pritvoreni ruski opozicionar, u opasnosti je od prestanka rada bubrega, dok mu se vid sve više pogoršava nakon dvonedeljnog štrajka glađu, saopštio je medicinski sindikat povezan sa opozicionim političarom i kritičarem Kremlja.
"Njegovo stanje je zaista kritično", izjavila je Aleksandra Zaharova predstavnica Lekarske alijanse, čije članove ruske vlasti smatraju opozicionim aktivistima.
 
"Videli smo rezultate testova koji su veoma loši", rekla je Zaharova agenciji Rojters, tumačeći nalaze dobijene posredstvom advokata Alekseja Navalnog, dodavši da ga članovi sindakata nisu pregledali.
 
"Nivo kalijuma mu je veoma visok, a i drugi rezultati ukazuju da bi mu bubrezi uskoro mogli otkazati. To bi dovelo do ozbiljnog patološkog stanja i srčanog zastoja", navela je.
 
Navalni je počeo da odbija hranu krajem marta, protestujući zbog toga što, kako tvrdi, zatvorske vlasti ne žele pravilno da ga leče od bolova u leđima i nogama.
 
Zatvorske vlasti tvrde da su mu ponudile odgovarajuće lečenje, što je on odbio, insistirajući da mu tretman pruži lekar van zatvorske ustanove. Ruske vlasti odbile su taj zahtev.
 
Opozicionar je u petak izneo i tvrdnje da mu je zaprećeno vezivanjem i prisilnim hranjenjem.
 
Najmanje 80 svetski poznatih pisaca, glumaca, istoričara, novinara i reditelja obratilo se u petak pismom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, pozivajući ga da Navalnom obezbedi hitnu medicinsku negu.
  • Grauch Daglas

    18.04.2021 12:45
    Vladimir Putin je najvece svetsko zlo. Daj boze da jednom debelo odgovara.
  • .

    18.04.2021 10:23
    @Niko, Mile,

    Srbijanski i ruski rezimi su jako jako nesposobni jer vladaju godinama a treba im toliko vremena da uhapse lopova.
    Tj "lopov" Djilas jos i nije uhapsen.

    Ako je lopov, sta cekate, hapsite!
  • Niko1

    18.04.2021 07:28
    Navalni=djilas= lopov.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet