Fauči: Odluka o vakcini "Džonson i Džonson" do petka

Vakcina "Džonson i Džonson" protiv kovida19, čija je upotreba obustavljena u SAD, trebalo bi ponovo da počne da se koristi, uz moguća ograničenja, a odluka bi trebalo da bude objavljena do petka, izjavio je medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči.
"Mislim da pauza neće trajati duže od petka. Verovatno ćemo imati odluku", rekao je Fauči za ABC news, govoreći o grupi stručnjaka koja bi uskoro trebalo da se sastane kako bi razmotrila potencijalnu vezu između vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.
 
On je izrazio uverenje da će se vakcinacija nastaviti, uz moguća ograničenja povezana sa uzrastom ili polom, ili jednostavno uz upozorenje.
 
Vašington je prošlog utorka obustavio upotrebu vakcine kako bi se sprovela istraga o šest žena u SAD koje su nakon vakcinacije dobile ozbiljne krvne ugruške u kombinaciji sa malim brojem trombocita.
 
Stručnjaci su se prvi put sastali u sredu, kada su se složili da im treba više vremena da donesu odluku o upotrebi vakcine.
 
Fauči je naglasio da su krvni ugrušci vrlo retka pojava i objasnio da je vakcinacija privremeno obustavljena kako bi stručnjaci mogli da pregledaju situaciju i uvere se da imaju sve potrebne informacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.