VIDEO: Dve osobe poginule u teškom udesu Tesle, vozio autopilot

Dve osobe poginule su u američkoj državi Teksas u saobraćanoj nesreći u automobilu "Tesla".
Iz policije okruga Haris za lokalne medije u Hjustonu rečeno je da je na mestu nesreće pronađena jedna osoba na mestu suvozača, a druga na zadnjem sedištu u olupini u predgrađu Spring u subotu uveče, preneo je AP.
 
Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vreme nesreće.
 
"Prema položaju tela, deluje da su bili samouvereni tokom vožnje, tako da deluje da niko nije vozio automobil", rekao je Herman za KHOU-TV.
 
Policijski službenici kažu da je automobil išao velikom brzinom i da nije uspeo da skrene pre nego što je sleteo s puta, udarivši u drvo, da bi se potom zapalio. Identitet nastradalih nije saopšten, a KHOU je saznao da je jedna osoba imala 69 godina, a druga 59.
 
Iz kompanije Tesla nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.
 
Službenici Savezne agencije za bezbednost u saobraćaju istražuju da li nekoliko saobraćajnih nesreća "Tesle" imaju veze sa autopilotom, uključujući i sudare u kojima su automobili podletali pod kamionske prikolice.
 
Kompanija upozorava kupce da pomoćni sistem za vozača, nazvan Autopilot, nije autonomni program za vožnju i da se mora obratiti pažnja, kao i da vozači moraju da budu spremni da preuzmu volan.
 
Međutim, dodaje Rojters, Nacionalni savez za bezbednost u saobraćaju je saopštio da sistem dozvoljava vozačima da ne obraćaju pažnju i da ne uspeva da razgraniči kada može da se koristi Autopilot.
 
  • Tinajdzer

    20.04.2021 17:38
    Liga Evrope
    Pre 50 godina kao tinajdzer,pravio sam ligu Ebrope.Ne secam se bas svih pojedinosti,ali ligu je trebalo da igra po dva kluba iz iste drzave,a liga bi bila sa 16 klubova iz 8 drzava.Dva kluba iz jedne drzave zajednici bi putovali u drugu gde bi se odigralo 4 utakmice u roku od 3+4 dana.Ispadanje iz lige bilo bi obezbedjeno za plasman kluba iz iste drzave,a njih bi zamenuli prvaci tih drzavadva poslednja kluba bi bili zamenjenji iz doigravanja klubova iz ostalih evropskih drzava.Koliko se secam to bi bilo naj vaznije u tom mom predlogu koji sam pravio tako za sebe.
  • Ivan Bacic

    20.04.2021 13:21
    Radnicka uica 22
    Sve ovo pravi petrol mafija. Unistavace elektricne i dalje i praviti kao CIA razne nesrece samo da bi i dalje Ameri sisali naftu i prodavali je. Elektricni im neidu na ruku.
  • Bojan

    20.04.2021 09:38
    Još jedan podatak.
    Statistički Tesle sa automatskim pilotom su prešle 4 miliona milja (6.4 miliona km) do prve nesreće u prvom kvartalu ove godine. Prosek u americi je nesreća na svakih 484.000 milja (774.400 km).
    U prevodu Tesla sa uključenim autopilotom je skoro 10 puta sigurnije vozilo od bilo čega na putevima amerike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet