Korona u komšiluku: U Sloveniji znatno manje novih slučajeva nego prethodnih dana

U Sloveniji je u nedelju od posledica korona virusa preminulo osmoro ljudi, a od 1.605 testiranih osoba 234 su bile pozitivne, saopštila je slovenačka vlada.
Korona u komšiluku: U Sloveniji znatno manje novih slučajeva nego prethodnih dana
Foto: 021.rs
Epidemiološka situacija u Sloveniji se iz dana u dan poboljšava, jer je broj novoobolelih trostruko manji nego pre tri dana, kada je bilo potvrđeno 766 pozitivnih.
 
U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 39 osoba, a od 2.728 obrađenih testova 410 je bilo pozitivno, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
 
Broj novih slučajeva je višestruko manji nego u prethodna dva dana, kada ih je bilo 1.567, odnosno 2.627, jer se nedeljom testira znatno manje ljudi.
 
U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je prijavljeno 387 novih slučajeva korona virusa od 2.123 testirana uzorka.
 
U toj zemlji preminulo je 68 ljudi, saopštili su danas entitetski zavodi za javno zdravstvo i distrikt Brčko.
 
Severna Makedonija prijavila je 35 preminulih i 135 novih slučajeva zaraze.
 
U prethodna 24 časa urađen je 841 test i pozitivno je 16,05 odsto testiranih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.