Greta Tunberg donira 100.000 evra Kovaksu

Aktivistkinja za klimu Greta Tunberg izjavila je da vlade, proizvođači vakcina i međunarodna zajednica moraju da učine više u borbi protiv neravnopravne raspodele vakcina u svetu i najavila da će iz svoje fondacije donirati 100.000 evra za program Kovaks.
Greta Tunberg donira 100.000 evra Kovaksu
Foto: Youtube screenshot (BBC)
Švedska tinejdžerka, koja je inspirisala nastanak međunarodnog ekološkog pokreta za borbu protiv klimatskih promena "Petkom za budućnost", navela je da je u bogatim zemljama svaka četvrta osoba primila vakcinu protiv kovida19, a u siromašnim samo jedna od 500.
 
Tunberg je rekla da je "potpuno neetički da zemlje sa visokim dohotkom sada vakcinišu mlade i zdrave ljude" na štetu rizičnih grupa i onih koji se nalaze na prvoj liniji odbrane protiv pandemije u siromašnim zemljama.
 
Svetska zdravstvena organizacija objavila je da je prošle nedelje u svetu registrovano 5,2 miliona novih slučajeva zaraze virusom korona, što je novi rekord.
  • Eki

    20.04.2021 14:04
    Siromašno dete.
    Hvala joj na produžetku propagande.
  • Dark Confidant

    20.04.2021 10:28
    Daih je sama zaradila ne bi ih tako lako poklanjala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet