Severna Makedonija oslobađa građane Srbije putarina od 15. juna do 15. avgusta

Svi srpski građani biće oslobođeni plaćanja putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti, najavio je ministar zdravlja Severne Makedonije, Venko Filipče.
Severna Makedonija oslobađa građane Srbije putarina od 15. juna do 15. avgusta
Foto: 021.rs
On je to rekao u Beogradu na zajedničkoj konferenciji sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, sa kojim je dogovorio strateško partnerstvo sa "Torlakom" oko nabavke vakcina.
 
"Vlada Republike Severne Makedonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj", rekao je Filipče.
 
Ministar zdravlja Severne Makedonije se zahvalio u ime vlade i makedonskih građana "bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina, procesu koji je organizovan zahvaljujući ministru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i posebno predsedniku Aleksandru Vučiću".
 
"Zahvaljujući tim vakcinama mi smo počeli proces imunizacije. Dozvolite da izrazim i zahvalnost što je Srbija širom otvorila vrata da budu vakcinisani i naši građani, zajedno sa srpskim, i time napravila veliki čin prijateljstva posebno u vreme kada nigde u svetu vakcine ne stižu niti potrebnom, niti poželjnom brzinom, a taj proces Srbija je radila fenomenalno", rekao je Filipče.
  • Dragan

    21.04.2021 09:23
    Ah
    Zahvalnost za upad BIA u Sobranje ?Mi ionako nikad ne idemo kroz Makedoniju zbog očajnih puteva.Ideno preko Bugarske.
  • Miodrag

    21.04.2021 08:44
    A zeleni
    Zeleni karton ostaje. 2000 din.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.