Crkva pravoslavnim vernicima: Vakcinacija je medicinsko, a ne versko pitanje

Povodom učestalih pitanja i nedoumica u vezi sa aktuelnim procesom vakcinacije i učešćem pravoslavnih vernika, Eparhijski savet Eparhije austrijsko-švajcarske pozvao je vernike da na taj proces gledaju isključivo kao na medicinsko, a ne versko pitanje.
Crkva pravoslavnim vernicima: Vakcinacija je medicinsko, a ne versko pitanje
Foto: 021.rs
U saopštenju Eparhije, nakon redovnog godišnjeg zasedanja, pod predsedavanjem episkopa austrijsko - švajcarskog Andreja, ističe se da je vakcinacija u istoriji medicine jedna od najefikasnijih intervencija javnog zdravlja, a značajan pad tereta zaraznih bolesti primećen tokom prošlog veka, velikim delom je upravo posledica vakcina.
 
"Eparhijski savet stoga apeluje na sve vernike da na proces vakcinacije gledaju isključivo kao na medicinsko pitanje, držeći pritom budno oko na sve relevantne novosti u vezi sa proizvodnjom vakcina i procesom vakcinacije", stoji u saopštenju.
 
Na vernike se apeluje da po tom pitanju slede uputstva medicinske struke i građanskih vlasti država u kojima žive.
 
Proces vakcinacije ne može biti shvaćen kao versko pitanje, podvlači se u saopštenju.
 
Članovi Eparhijskog saveta, dodaje se, upućuju molitve za upokojenje duša preminulih žrtava pandemije virusa kovid19, kao i za ozdravljenje obolelih.
 
Odaju i priznanje vernom narodu što se u velikom broju odazvao apelu za strogo pridržavanje mera koje su propisale vlasti u Austriji i Švajcarskoj.
  • Roki

    21.04.2021 15:04
    Sndvc pls
    A sta kaze Profitije, veliku patrijarh anti srpski?
  • U pravu

    21.04.2021 11:20
    je pop
    Pa i smrt je medicinsko, a ne versko pitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet