"Politiko": Evropska komisija sprema tužbu protiv Astrazeneke

Evropska komisija se sprema da pokrene tužbu protiv Astrazeneke, preneo je evropski "Politiko", citirajući pet neimenovanih diplomata Evropske unije.
"Politiko": Evropska komisija sprema tužbu protiv Astrazeneke
Foto: 021.rs
Na sastanku ambasadora u sredu većina zemalja članica EU je rekla da će podržati tužbu protiv kompanije zbog žalbi da Evropskoj uniji nije isporučila dogovorene doze vakcina protiv korona virusa.
 
Cilj tužbe je da se Astrazeneka natera da obezbedi doze koje su predviđene ugovorom sa EU, dodaje se u informaciji koja citira neimenovanog diplomatu.
  • Dragan

    22.04.2021 14:40
    Ah
    Prof dr Dikić Ivan direktor Gete instituta Gete kaže da kod Astra Zeneke je u pitanju politika.Jer tu vakcinu pravi Britanija i Nemačka u vreme zategnutih odnosa zbog Bregzita.Tako da se vakcina našla između Nemačke i Britanije.Problem je da kod nekih mlađih antitela se vežu za trombocite koji normalno imamo u krvi.I tako stvaraju trombe ali je to 0,0000007%
  • Gospoda iz EU

    22.04.2021 10:06
    A šta će vam?
    Da vam Astrazeneka obezbedi doze dogovorene ugovorom, koje posle pobacate jer se građani ne pojave na vakcinaciji jer ste ih uplašili pričom o krvnim ugrušcima? Ili kad odlučite da drugu dozu umesto Astrazeneke date Fajzer i Modernu? Ili kad obustavite na neko vreme davanje Astrazeneke dok ne istražite nepoželjne posledice? Šta će vam uopšte ta vakcina? Dajte je siromašnima koji se ne bahate, kojima nije bitna politika i koji znaju da cene pomoć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet