SZO: Za siromašne nema vakcina

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus danas je poručio da su vakcine protiv virusa korona i dalje van domašaja najsiromašnijih zemalja.
SZO: Za siromašne nema vakcina
Foto: 021.rs
Do sada je u svetu iskorišćeno gotovo 900 miliona doza vakcina, ali je više od 81 odsto otišlo u zemlje sa visokim i srednjim prihodima, dok su države sa niskim primanjima dobile samo 0,3 odsto, navedeno je u izveštaju Gebrejesusa. 
 
U okviru međunarodnog programa Kovaks je više od 40 miliona doza vakcina upućeno u 118 zemalja. Cilj tog programa je da se do kraja godine obezbede dve milijarde doza, navodi Rojters.
 
Gebrejesus je izneo podatak da se u siromašnim državama na prisustvo virusa testira manje od pet odsto ljudi u odnosu na bogate zemlje.
  • Dule

    23.04.2021 17:22
    Vidimo sve to lepo na primeru Balkana: umesto da Nemačka podeli Astrazeneku njima, oni izmišljaju krvne ugruške i kao fol istražuju. Sramotno ponašanje.
  • @niko

    23.04.2021 14:10
    Toliki sam facepalm zalepio sebi kad sam procitao tvoj komentar da mi je lobanja pukla. Nekad je bolje da precutis, pametniji si tada
  • Sirotinjo...

    23.04.2021 13:50
    ... i bogu si teška
    Sirotinjo i SZO si teška.
    Poruka je jasna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.