Stiže prva isporuka Fajzer vakcine u Crnu Goru iz programa podrške EU

Komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji posetiće sutra Crnu Goru povodom prve isporuke Fajzer/BioNTek vakcina toj zemlji, koje finansira EU.
Stiže prva isporuka Fajzer vakcine u Crnu Goru iz programa podrške EU
Foto: 021.rs
Kako je saopštila Vlada Crne Gore, Varhelji i premijer Zdravko Krivokapić posetiće punkt za vakcinaciju u Podgorici.
 
Crnoj Gori će od početka maja do avgusta biti isporučeno 42.000 doza BioNTek/Fajzer vakcina.
 
Isporuka vakcina finansira se iz paketa finansijske pomoći vrednog 70 miliona evra koji je Evropska komisija usvojila u decembru 2020. da bi pomogla partnerima iz Zapadnog Balkana u pokrivanju troškova kupovine vakcina, navodi se u saopštenju. 
  • Scepan Braun

    03.05.2021 12:53
    O jadu se zabaviste sa EU
    milo milo i lazni milo krivokapicu zdravko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.