VIDEO: Urušio se nadvožnjak u Meksiku - 23 osobe nastradale, 65 hospitalizovano

Najmanje 23 osobe su nastradale, a 65 njih je hospitalizovano u Meksiko Sitiju kad se nadvožnjak za metro delimično srušio na ulicu.
Dramatični video snimak emitovan na lokalnom kanalu Milenio TV pokazuje kako se nadvožnjak metroa linije 12 ruši s vagonima na njemu.
 
Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šajnbaum obišla je mesto nesreće.
 
"Nažalost ima mrtvih i povređenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne bezbednosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija", napisala je ona na Tviteru.
 
 
Drugi snimci na televizijskim stanicama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživelima.
 
Linija 12 podzemne železnice izgrađena je kad je ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard bio gradonačelnik Meksiko Sitija.
 
"Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodiama. Naravno, uzroci se moraju istražiti i definisati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno", napisao je Ebrard na Tviteru.
  • iguman

    04.05.2021 14:28
    Sigurno je kineskih ruku delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.