Italija i G20 se založile za oživljavanje turizma

Italija je spremna da ponovo dočeka turiste, izjavio je danas u Rimu premijer te zemlje Mario Dragi (Draghi) posle sastanka ministara turizma Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju.
Italija i G20 se založile za oživljavanje turizma
Foto: 021.rs
"Svet želi da putuje u Italiju. Italija je spremna da dočeka svet", rekao je Dragi na konferenciji za novinare posle završetka dvodnevnog sastanka G 20 održanog u Rimu.
 
Dragi je obećao "jasna i jednostavna pravila" koja će omogućiti turistima povratak u Italiju i sigurno putovanje, uključujući i nacionalni pasoš o vakcinaciji protiv korona virusa.
 
Prema njegovim rečima, u očekivanju evropskog pasoša o vakcinaciji, italijanska vlada je uvela svoj pasoš koji će važiti od druge polovine maja.
 
Turisti iz EU do 15. maja moraju da idu u petodnevni karantin ako žele da putuju u Italiju, a turisti iz drugih zemalja u karantin od deset dana.
 
Ministri turizma G20 usvojili su glavne smernice za oporavak tog sektora, među kojima su bezbedno putovanje, digitalna tranzicija i investicije i infrastruktura.
 
Grupu 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju - G20, čine 19 zemalja i Evropska unija, među kojima Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska  Arabija, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Velika Britanija i SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet