Norveška uvodi sertifikate o vakcinama

Norveška će početkom juna uvesti verifikovane sertifikate o vakcinama, omogućavajući onima koji ih imaju da ih koriste za događaje koji se održavaju u Norveškoj, izjavila je premijerka Erna Solberg.
Norveška uvodi sertifikate o vakcinama
Foto: Pixabay
Oni će biti usklađeni sa ažuriranom verzijom sertifikata EU koja će biti predstavljena krajem juna, istakla je ona, preneo je Rojters.
 
Do sada je oko četvrtina norveškog stanovništva primila prvu dozu vakcine protiv kovida19, dok je oko 6,8 odsto primilo dve doze.
 
"Sa takvim sertifikatom možemo da otvorimo naše društvo više i brže", rekla je Solbergova.
 
Kasnija verzija sertifikata, planirana za izdavanje krajem juna, biće u skladu sa svim standardima EU i biće korišćena za putovanja u inostranstvo, dodala je ona.
 
Norveška nije članica EU, ali je deo jedinstvenog evropskog tržišta i šengenske zone.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet