Američkim turistima doživotni zatvor zbog ubistva italijanskog policajca

Dvojica američkih turista proglašeni su krivima za ubistvo italijanskog policajca koje se dogodilo u julu 2019. godine u Rimu te su osuđeni na doživotni zatvor.
Finegan Li Elder, koji je u vreme ubistva imao 19 godina, priznao je da je nožem ubo policajca Marija Ćerćiela Regu u ranim jutarnjim satima 26. jula 2019, dok se njegov prijatelj Gabrijel Kristijan Nejtal-Hort, koji je tada imao 18 godina, svađao s drugim policajcem.
 
Međutim, dvojica Amerikanaca tvrdila su da su delovali u samoodbrani jer su smatrali da su policajci, koji nisu nosili uniforme, u stvari lopovi koji su želeli da ih opljačkaju nakon neuspešnog pokušaja kupovine droge.
 
Sud je odbacio njihova svedočenja te ih osudio na najtežu moguću kaznu u Italiji.
 
Osuđenici na doživotni zatvor mogu biti uslovno pušteni na slobodu nakon odslužene 21 godine i to u slučaju dobrog vladanja.
 
Amerikanci su proglašeni krivima i za pokušaj iznude, napad, opiranje javnom službeniku te nošenje "napadačkog noža" bez opravdanog razloga.
  • Vlada

    06.05.2021 14:50
    @Ilija

    Ne nego treba da se legalizuje da ne zarađuju samo lopovi od toga nego i država, a one koji bi za to da uvedu doživotnu da pošaljemo na doživotno posmatranje.
  • Mad Hatter

    06.05.2021 13:17
    @D
    Kopiraju srbe.
  • Subkultura

    06.05.2021 11:20
    Glock O'clock
    Dosta mladih amerikanaca ima iskrivljenu sliku o Evropi. Misli se da je stari kontinent leglo bluda i razvrata, da su droge legalne svuda kao i prostitucija. Nagledali se holivudskih filmova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet