Turisti koji se razbole od kovida u Crnoj Gori biće lečeni o trošku države

U susret turističkoj sezoni u Crnoj Gori finalizovani su zdravstvenii protokoli, a Vlada je donela odluku da se stranim turistima koji se razbole od kovida za vreme boravka u toj zemlji omogući bolničko lečenje o trošku Crne Gore.
Turisti koji se razbole od kovida u Crnoj Gori biće lečeni o trošku države
Foto: Pixabay
Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, a biće i na engleskom i ruskom jeziku.
 
Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović navela je da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osete simptome kovida.
 
"Vlada je donela odluku da se turisti, koji se razbole od kovida-19 za vreme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, leče o trošku države", izjavila je ministarka.
 
PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina - jedan će biti organizovan uz pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore i biće besplatan, a turisti će imati i mogućnost testiranja i u privatnim laboratorijama, dodala je.
 
Svi hotelijeri će 10 odsto kapaciteta nameniti za eventualne obolele od kovida-19.
 
Na snazi ostaje mera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.
  • V5

    08.05.2021 15:27
    Možda da, možda ne
    Ova odluka bi trebala da pomogne turizmu. Hoće li to biti slučaj ostaje da se vidi.
  • Bambilend

    08.05.2021 07:47
    ...o neèe...
    Samo da me oni ne leče...pokusali jednom i više nikad !!!Ende braco!!!
  • NS

    08.05.2021 07:32
    Bednici jadni i tuzni. Pisete da necete ici u CG ma more, prvi ste tamo paradajz turisti. Znam vas puno koji se kunete nikad u CG pa se vidimo na plazi u CG. Tuge tuzne,mrzitelji svega. Pihh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet