Sadik Kan ponovo izabran za gradonačelnika Londona

Gradonačelnik Londona, laburista Sadik Kan, ponovo je izabran na tu funkciju.
Sin pakistanskih imigranata koji je odrastao u socijalnom stanu, 50-godišnji Kan je na lokalnim izborima održanim u četvrtak pobedio konzervativca Šona Bejlija.
 
Kan je dobio 55,2 odsto glasova, a Bejli 44,8 odsto.
 
Kan je 2016. godine na mestu gradonačelnika nasledio sadašnjeg premijera Borisa Džonsona.
 
Rekao je da želi da gradi mostove među zajednicama u naredne tri godine i da London ima ulogu u nacionalnom oporavku posle pandemije.
 
Tokom svog prvog mandata, bivši advokat specijalizovan za ljudska prava, stekao je reputaciju zagovornika Evrope, velikog protivnika Bregzita i konzervativnog premijera Borisa Džonsona.
 
U kampanji mu je glavna deviza bila "zapošljavanje, zapošljavanje, zapošljavanje" i želja da se ojača privreda Londona pogođena pandemijom i Brezgitom, što je bio težak udarac na snažni finansijski sektor metropole.
  • Peggia

    09.05.2021 10:51
    Ah,London
    Da je u Srbiji bio bi strani plaćenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet