U Kaliforniji vanredno zbog suše, od građana se traži da štede vodu

Guverner američke savezne države Kalifornije, Gavin Njusom, objavio je proširenje vanredne situacije zbog suše na 41, od 58 okruga u državi.
U Kaliforniji vanredno zbog suše, od građana se traži da štede vodu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kaliforniju su pogodile natprosečne temperature i nedostatak padavina u aprilu i maju.
 
Njusom je naložio državnom odboru za vodu da razmotri promene u vezi sa zahtevom za ispuštanje rezervoara i preduzme druge mere zaštite, a ova odluka daje državi i fleksibilnost u drugim regulatornim merama za ublažavanje uticaja suše.
 
"Radimo sa lokalnim zvaničnicima i drugim partnerima kako bismo zaštitili javno zdravlje, bezbednost i životnu sredinu, a pozivamo sve građane Kalifornije da pomognu u suočavanju sa ovim izazovom time što će još više štedeti vodu", poručio je guverner.
 
Njusom je u aprilu proglasio regionalnu vanrednu situaciju u dva okruga zbog suše. U to vreme je količina snežnih padavina u državi, kao ključni parametar, bila oko 40 odsto ispod proseka, pošto količina vode u Kaliforniji najviše zavisi od topljenja snega u proleće kojima se dopunjuju vodotokovi i rezervoari.
  • Ekolog

    11.05.2021 09:52
    Ovo ce biti scenario svakog od nas, ako se klimatske promene ne sprece..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet