Ove godine bez ustaške komemoracije u Blajburgu, najavljen kontramiting

Ove godine, prema aktuelnim informacijama iz austrijske policije, neće biti ustaške komemoracije u Blajburgu.
Za vikend nije prijavljeno nijedno okupljanje, a tako ni okupljanje "Blajburškog počasnog puka", koje se obično organizuje, rekao je portparol policije austrijske pokrajine Koruška Rajner Dinizio agenciji APA.
 
Međutim, za subotu je najavljen kontramiting.
 
Policija, kako je istakao, pripremljena je i biće na Lojpaškom polju. Dinizio je podsetio da lica koja bi ušla u Austriju iz Hrvatske, prema važećim epidemiološkim merama, moraju u karantin.
 
U Blajburgu se svake godine okuplja više hiljada ljudi koji veličaju ustaški režim i Nezavisnu Državu Hrvatsku. Njihovo okupljanje na Lojpaškom polju smatra se kao najveći skup desničara i neonacista u Evropi.
 
Svake godine se na tom okupljanju mogu videti ustaški simboli, ustaški pozdravi, koji su od pre nekoliko godina u Austriji zabranjeni.
  • Pop

    13.05.2021 19:29
    Nisu na Blajburgu stradale samo ustaše, već i četnici i razni drugi begunci od partizana.
  • стоп

    13.05.2021 13:33
    станте паше и усташе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet