Zamrznuti računi Radija slobodna Evropa u Rusiji

Bankovni računi Radija slobodna Evropa u Rusiji zamrznuti su danas nakon dolaska sudskih izvršitelja u biro tog medija u Moskvi.
Zamrznuti računi Radija slobodna Evropa u Rusiji
Foto: Pixabay
Potez je usledio pošto su izvršitelji Federalnog suda u Moskvi pokrenuli prinudni postupak protiv ruskog servisa Radija Slobodna Evropa zbog neplaćenih novčanih kazni izrečenih zbog kršenja kontroverznog zakona o stranim agentima, prenosi RSE.
 
Radi namirenja kazni u iznosu od pet miliona rubalja (68.000 dolara) izvršitelji su danas pokrenuli popis opreme, pri čemu se "nisu mešali u rad biroa, niti su nekoga zadržavali".
 
Radio Slobodna Evropa odbacuje oznaku "strani agent" i odbija da se povinuje zahtevima Roskomnadzora da svaka objavljena ili emitovana priča uključuje tu oznaku.
 
RSE traži od Evropskog suda za ljudska prava da spreči Rusiju da izriče te kazne, za koje kaže da su usmerene na zauzdavanje nezavisnih medija.
  • ***xx**

    15.05.2021 00:54
    Budimo iskreni
    Pa ta pričica strani agent (predstavnik) počela je da se primenjuje na Zapadu upravo zbog Rusije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.