Dve osobe poginule, više od 150 povređeno u rušenju tribine u sinagogi u Izraelu

Dve osobe su poginule, a više od 150 ih je povređeno kada je tribina pala u nedovršenoj sinagogi na Zapadnoj obali, uoči velikog jevrejskog praznika.
Tribina je bila puna vernika i pala je tokom molitvi na početku praznika Šavuota. 
 
Portparol izraelske Hitne pomoći izjavio je da su poginuli jedan čovek u pedesetim godinama i jedno 12-godišnje dete. 
 
Spasioci su preneli ljude u bolnicu. Izraelska vojska je saopštila da je i ona poslala lekare i pripadnike jedinica za spasavanje kako bi pomogla povređenima, a angažovani su i helikopteri. 
 
Gradonačelnik Givat Zeeva rekao je da je zgrada bila nedovršena i opasna, te da je policija ignorisla ranije pozive da nešto preduzme. 
 
Šef jerusalimske policije rekao je da je nesreća posledica nemara i da predstoje hapšenja.
 
Tribina je pala nekoliko nedelja nakon što je 45 ultraortodoksnih Jevreja poginulo u stampedu na verskoj proslavi na severu Izraela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet